David Kulheim, 24.6.2023 14:48 |
Hola, jen dotaz..
VHS uděluje výstupy roku s nevylezeným boulderem ?
Exploze v Halifaxu Vilém Pavelka...pokud dobře čtu tak nedolezl do topu oběma rukama ( tohle ma v komentu : No, tohle si musím dát ještě jednou a chytit top oběma rukama... :D ) koment si ale napsal,až po udělení výstupu roku, když mu svědomí nedalo a vědělo se- i se sám přiznal, že boulder nikdy nedal a vyhrál s ním výstup roku.
Re: Nejlepší výstup VHS boulder – muži | Mrnda, 24.6.2023 15:02 |
Cože!???!?!? Takovým lidem odebírat členství bez debat!! Lhát se nemá! A už vůbec ne když se leze pro sebe a ne pro deníček!!! Tak jak jsme se tu v oddíle domluvili!!! Viléme styď se!! Co na to sportovní referent a vrcholová komise VHS?
Re: Re: Nejlepší výstup VHS boulder – muži | David Kulheim, 24.6.2023 15:10 |
Vrcholová komise je očividně uplně mimo hodnotit sportovní lezení, když i výstup roku muži na skalách udělí 7b+ sice OS z Omiše (oblasti kde hodnota přelezu,klasa se rovná nule) než Ipolito ve Starých skalách za kurva poctivých 10- ( běžte se na tu cestu podívat vocasi tlustí).
Re: Re: Re: Nejlepší výstup VHS boulder – muži | Mrnda, 25.6.2023 11:12 |
Aši šotek....ale co už😁
Re: Nejlepší výstup VHS boulder – muži | Ondřej Marvánek, 25.6.2023 22:04 |
Ahoj,
sportovní referent jsem teď (možná bohužel) já, a pokud to chce někdo jiný dělat, rád mu to přenechám. Výstupy roku 2022 jsem já ještě neřešil, ale rád bych pro příště chtěl předeslat, že všechny návrhy na výstup roku budu s někým (více osobami) konzultovat. Na druhou stranu asi nechci, aby se diskuze a její úroveň blížila diskuzím na FB a chtěl bych vyzvat k všeobecné sušnosti. Na jednu stranu je fajn, že soutěž i v rámci VHS budí emoce a že tím žijete, na druhou stranu tu nejde o nějaké horentní finanční sumy ani celosvětový věhlas. Každopádně budu rád, když se za rok budete na hodnocení výstupů podílet. Klidně udělám nějakou anketu s volbou navržených výstupů, pokud to bude vyhodnocené, jako vhodný způsob.
Ondra
Re: Re: Nejlepší výstup VHS boulder – muži | David Kulheim, 26.6.2023 07:36 |
No a co bude s Vilémem (podvodníkem) a jeho výstupem roku, který nikdy nevylezl...to se jen tak přejde, jako že VHSka snese všechno ?
Re: Re: Re: Nejlepší výstup VHS boulder – muži | Ondřej Marvánek, 26.6.2023 11:23 |
OK, zjistím, jaké jsou možnosti nápravy.
Re: Re: Re: Re: Nejlepší výstup VHS boulder – muži | Ondřej Marvánek, 26.6.2023 11:59 |
Jinak zapisování (a následné hodnocení) stojí na tom, že se důvěřuje zápisu. Jestli si někdo zapíše výstup do soutěže, tak se předpokládá, že ho vylezl podle pravidel. Jinak ať to do soutěže nezapisuje. Pokud to tedy Vilém nevylezl tak, jak se má a zapsal do soutěže, tak je to jeho chyba. Pak se mu výstup roku odebere a pořeší se, co dál.
Pokud se nebude dát věřit zápisům do soutěže, tak nemá cenu dělat soutěž.
Re: Re: Re: Re: Re: Nejlepší výstup VHS boulder – muži | Willhem, 26.6.2023 19:43 |
Koukám, že bych se měl taky vyjádřit. Od doby zrušení anonymní diskuze (která bývala většinou povedená), když už něco někam napsat, tak do komentu pod cestu/boldr. Takže k Explozi v Halifaxu. Top sem oběma rukama nedržel, takže nula. Nicméně stejně začínající boulder, ale poté jdoucí přímo nahoru (Exploze prstů), jsem ten den dal. Klasa stejná, 7B+. Na Lezci má snad i méně přelezů, takže mě ten koment k Halifaxu přišel vtipnej a byl tam hlavně od začátku, takže mě to ani nepřišlo jako podvod, stačí jen Explozi v Halifaxu přepsat na Explozi prstů a je to. Klasa se nemění. Co se týče sportovního referenta ohledně hodnocenívýstupů, tak to klidně vezmu na sebe. Skalní lezení od boulderů, skalek, přes písky až po stěny trochu vím, o čem je a zimní si nechám poradit taky tuším od koho. No a co se týče Davida Kuheima, tak nechť si každej udělá obrázek sám.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejlepší výstup VHS boulder – muži | David Kulheim, 28.6.2023 08:02 |
Podvodník, jaké stačí přepsat, přišlo ti to vtipné :D Ty chceš něco hodnotit, co si zapisuješ nevylezené věci ? Ty co podvádíš a snažíš se to nadlehčit, jako že nic, vylezl jsem něco vedle...:D Nejen že si kominista, ale už i podvodník a ještě bys chtěl funkci.
sportovní referent | David Kulheim, 26.6.2023 08:22 |
..borec na dovolene v Omišu si odhopne z pláže na večer kdy už je jen pětatřicet stupňů, vyleze sračku s klasou XXX a hurá se zase válet -ryba víno....a máme tady výkon roku VHS / oproti tomu jiní trenují drtí podaří se jim vylézt opravdu těžké sportovní cesty, ale plážovka je víc...sportovní referent :D ( přemýšlím, zajímám se, ptám se,když vím hovno o tom očem mám rozhodovat -když mám funkci).
Re: sportovní referent | Tomáš, 26.6.2023 16:57 |
Davide, myslím, že si by ses měl zamyslet nad svým vyjádřením. To se to prndá a kritrizuje, ale co takhle nějaké řešení a invenci. Konec konců ty si např. zapisuješ do lezecké soutěže cca 10x po sobě stejnou cestu. T.
Re: Re: sportovní referent | David Kulheim, 28.6.2023 08:04 |
Ano zapisuju si 10x stejnou cestu, protože ji vylezu 10x, zkus vylézt 10 x Futura za 9...je to docela hokna a v rámci pravidel zápisů a soutěže je to v pořádku.
Re: sportovní referent | Michal, 26.6.2023 17:09 |
Milý Davide,
ačkoliv už nejsem členem výboru ani sportovní referent, k tomuto se vyjádřit musím, protože se mě to částečně týká.
Takže: 1) Běž dělat sportovního referenta a člena výboru. Je to záslužná činnost, kterou všichni ocení a budou ti děkovat. Jistě budeš schopen ohodnotit cesty od Himalájí přes Chamonix, Dolomity, Yosemity, ledy, písek a bouldery. Vždyť je to tak jednoduché. A kdyžtak se zeptáš toho, kdo to lezl, ten má na věc jistě zcela objektivní pohled. Jen do toho!
2) Lezec by měl umět i prohrávat a ne se vztekat jak malé děcko, že mu výstup roku letos nebyl udělen a metat hnůj v diskusi. Vím, že to může být pro někoho těžké, ale zkus to, když to nedáš hned, tak třeba příští rok (PP ).
3) Pokud si někdo výstup zapsal ačkoliv to nevylezl, sportovní referent nemá jak to zjistit a ani není jeho úkolem to zjišťovat. Vychází se z toho, že si lezec zapíše do deníčku a zařadí do soutěže jen to, co řádně vyleze. Soutěž je založena na férovosti a poctivém přístupu. Nehrajeme hokej nebo fotbal, nemáme kamery. Pokud někdo porušuje zásady fair play a zapisuje si výstupy, které nevylezl poctivě a čestně, měl by být diskvalifikován.
4) OS je OS ryba neryba, pláž nepláž. PP můžeš nacvičovat třeba stopadesátkrát a pak to přelézt, ale OS vždycky bylo, je a bude OS.
Můj názor není stanoviskem výboru. Zdar slušné a kulturní diskusi..
Re: Re: sportovní referent | David Kulheim, 28.6.2023 08:18 |
OS, ale čeho ? To snad hraje roli ? OS 7c, 7c+ by se dalo srovnávat s pp 8a+, ale určitě né 7b+ v Omišu, ale ty pokud vím, taky nemáš moc představu o sportovním lezení.
Co mě naštvalo, že Vilém Pavelka si zapisuje nevylezené cesty a potom má ještě tu drzost, říkat však co, dal jsem něco podobného vedle, místo aby se omluvil..kdo ví jak to bylo s těma ostatníma věcma co ,jakože, vylezl,moc jich teda neni...
Re: Re: Re: sportovní referent | David Kulheim, 28.6.2023 08:54 |
Jinak Vilém Willhem volil Zemana i Babiše..takže pozor na něho, lhaní má v sobě..ještě má 165 cm :D
Michale milý | David Kulheim, 28.6.2023 09:48 |
Michale, píšeš, to každý ví a je to jasné..Pokud si někdo výstup zapsal ačkoliv to nevylezl, sportovní referent nemá jak to zjistit...ááno,ale pokud má lezec Vilém v poznámce komentář, že cestu nevylezl a že si to zapsal jen tak ze srandy,jak tvrdí, to referent přece vidí, nebo ne? Nebo Vilém lže a komentář musel napsat dodatečně, až po vyhlášení ? ? Díky
Re: Re: sportovní referent | David Kulheim, 28.6.2023 11:39 |
Ještě teda k tomu OS, dívám se na Lezce na tu Mrndovu dardu co dal OS a ta cesta má téměř všechny přelezy OS nebo Flash, nad tím by se třeba, ten co to hodnotí , mohl trochu zamyslet, nemyslíš ?
V tomto případě to neni umět prohrávat, ale smířit se s tím , že - ja říká Vilém...Už si někdy viděl, aby někdo kdo o něčem rozhoduje tomu i rozuměl?..
Re: Nejlepší výstup VHS boulder – muži | Šafi, 6.7.2023 06:06 |
Ahoj Davide,
predem rikam ANO, jsi urcite nejlepsi sportovkar z VHS s papirove nejtezsi vylezenou cestou, ktera musela dat hodne potu a driny. Gratuluji ti k ni. Zdali zrovna tohle nekonecne sportovkareni a brouseni Krasu stoji ze vystup roku, to radeji necham na posouzeni nekoho jineho.
Kazdy mame na lezeni uplne rozdilny pohled a napriklad z pohledu meho, je OS proste to nejhodnotnejsi co muze lezec predvest. Samozrejme jsou cesty ktere jsou na OS lehci, tezsi, kazdy to zname. Pri OS se podle me nejvice pozna, kolik toho ma lezec v rozdilnych podminkach a na rozdilnych materialech nalezeno. RP prelez je krasny, take ho provozuju rad ale proste OS je OS.
No a kdyz rikam ze kazdy to zname, tak... Hrozne me to nebavi, ale dal sem si tu praci abych se podival na tvuj lezecky denicek, kde za posledni tri roky mas na OS zapsane 2!!! cesty. Dle meho hlediska tohle neni ukazatel kvality lezce, ale celkem hodnotna atletika. Lezeni jako takove, i kdyz uz ho nenazyvame horolezeni je preci o necem trochu jinem. Tve vykony jsou super sportovni pocin, to rozhodne nepopiram, ale za me srovnatelny s opakovanim tezkych cest na preklizce.
A kdyz uz moralizujes o zapisovani cest, tak bych chtel videt tvuj OS Stare ma Starostu, vsichni kdo sme to lezli tak vime, ze se jedna o krasny, hodnotny, piskovcovy AF.
Ze vseho nejvice me ale mrzi, ze v lezeckem oddile ktery mam moc rad a kde sem prozatim potkal majoritu skvelych a slusnych lidi, mame i takovehle pitomce, kteri ostatnim lidem z oddilu co se snazi jeho chod udrzet a popripade to nekam posunout, nadavaji do nevimceho. Chovas se proste jak polointeligentni hovado, presne takove jake zname z diskuzi na lezec.cz.
Ale silnej, to ty urcite si!!!
Re: Re: Nejlepší výstup VHS boulder – muži | Boban, 7.7.2023 06:59 |
No a tomuto k tomuto je i otevreno jedno pretelske vlakno v diskuzi na lezci s autorem vkusne podepsanym jako VHS. Moc hezky obrazek o oddile do sveta....